Bernardić: Vrijeme je za dijalog i konsenzus kakav nije bio od Domovinskog rata

Na premijerovu poruku – da može razgovarati sa SDP-om, ali da poziv predsjednika te stranke na razgovor ne shvaća ozbiljno s obzirom na sve zahtjeve SDP-a za izglasavanje nepovjerenja ministrima, iz Čakovca mu je odgovorio Davor Bernardić.

Rekao je da je želio razgovarati sa svim političkim opcijama koje zemlji žele dobro te da je vrijeme za dijalog i politički konsenzus kojeg nije bilo od Domovinskog rata i pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Poziv za dijalog uputio sam iskreno jer mi je cilj da Hrvatska ide naprijed, jer nema pravo stajati u mjestu pogotovo ne zahvaljujući političkoj agoniji koja u zemlji traje zadnjih 1,5 godinu, zahvaljujući upravo ovoj, zadnjoj vladi, poručio je predsjednik SDP-a.

Bernardić je izjavio da je SDP donio strateški savez o zajedničkom izlasku sa HSS-om na prijevremene parlamentarne izbore koje su za Hrvatsku nužni. Hrvatska ne smije gubiti budućnost zbog agonije koje zadnjih godinu i pol dana proživljava i veselim se suradnji i s ostalim političkim strankama u Hrvatskoj, poručuje.

Pojasnio je da će HSS u tom strateškom savezu imati isti broj mjesta kao i u Narodnoj koaliciji i šest vrlo izglednih mjesta na listama zajedničkog saveza za slijedeće parlamentarne izbore, prenosi hrt.hr.

Bernardić je komentirao medijske napise da je uputio ultimatum predsjedniku HNS-u Ivanu Vrdoljaku o suradnji na mogućim parlamentarnim izboprima. Nije bilo nikakvih ultimatuma, riječ je o netočnim medijskim napisima, rekao je i objasnio da se je jučer čuo s Vrdoljakom, da je spreman sjest za stol sa svim političkim opcijama koji Hrvatskoj žele dobro, pa tako i s partnerima iz HNS-a i IDS-a.

Facebook Komentari