U Viaduktu zbog blokade odgođena isplata plaća radnicima

Blokada u Viaduktu traje 47 dana, stoga tvrtka vodi utrku sa zakonskim rokom od 60 dana blokade unutar kojeg je moguć predstečaj.

Uz potez kojim je Viadukt sam sebe blokirao kako bi radnici od države dobili minimalnu plaću, isplata je u tijeku za siječanj, potpisan je aneks “kućnog” kolektivnog ugovora kojim je do 20. svibnja prolongirana isplata treće plaće, piše Poslovni dnevnik.

Naime, uz pomoć radnika i Sindikata graditeljstva, kako tvrdi predsjednica Viadukta Jesenka Vukšić, kupljeno je vrijeme za pokretanje predstečaja jer bi u suprotnom slučaju Viadukt bio pod udarom stečajnog uvjeta zbog neisplate tri plaće.

Nakon što je Holcim kao vjerovnik s tražbinom od tristotinjak tisuća kuna ishodio otvaranje prethodnog postupka radi ispitivanja pretpostavki za otvaranje stečaja nad Viaduktom, zagrebački Trgovački sud sazvao je ročište za 6. lipanj, aktualizirano je pitanje predstečaja.

Zagrebački građevinar je kroz predstečaj najavio izlaz iz poteškoća u koje je prema bivšem šefu Uprave Jošku Mikuliću doveden zbog neplaćanja od strane države i toleriranja nelojalne konkurencije.

Facebook Komentari