Thompson: Ako me zabrane tražit ću zaštitu kod predsjednice

Slovenska policija dala je preporuku gradskim vlastima u Mariboru da se zabrani koncert Marka Perkovića Thompsona, zakazan u tom gradu za subotu u dvorani Lent, objavili su u utorak slovenski mediji. Pjevač je na ovo reagirao kazavši kako ”napadi dolaze od ostataka jugokomunističkog režima ”.

Thompson u subotu treba nastupiti u Mariboru. Karte su rasprodane, no neke udruge i stranke traže zabranu nastupa. Prvi je zabranu još prije mjesec dana zatražio Andrej Fištravec, gradonačelnik Maribora. Istaknuo je da u Mariboru nema mjesta ikonografiji koja potiče fašizam. Udruge Fronta za Maribor i stranka TRS skupljale su potpise za otkazivanje koncerta.

”Svjetonazor koji promičem u svojim pjesmama suprotan je njihovu i oni me na sve načine pokušavaju prikazati kao negativca’ kaže Thompson za 24 sata.

Gradsko vijeće sutra će odlučiti hoće li moći pjevati u Mariboru. Thompson im zamjera način na koji ga pokušavaju prikazati negativcem jer mu, kaže pjevač, prišivaju etiketu nacista, fašista i slično.

”Svatko tko je poslušao moje pjesme ne može pronaći ništa od onoga za što me optužuju”, kaže Thompson. Zabrane li mu Slovenci nastup, Thompson najavljuje da će potražiti zaštitu u našoj diplomaciji.

Zanima ga hoće li Ivo Stier, Zdravka Bušić i Kolinda Grabar Kitarović poduzeti nešto oko reakcija na njegove nastupe u Europi.

”Upitat ću ih prihvaćaju li i oni te teze da moja publika i ja širimo mržnju te veličamo fašizam. Zanima me što će poduzeti da se zaustavi to širenje neistina i lijepljenje etiketa. Jesmo li moja glazba i publika možda zabranjeni”, pita se Thompson.

Facebook Komentari