Sa sjednice Savjetodavnog tijela od Ramljaka zatražena nadopuna izvješća o stanju u Agrokoru

U Ministarstvu gospodarstva održana je prva sjednica Savjetodavnog tijela koje je jedan od glavnih sudionika u postupku izvanredne uprave nad koncernom Agrokor. Za predsjednicu je izabrana Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Članovi Savjetodavnog tijela su predsjednik HGK-a Luka Burilović, glavni direktor HUP-a Davor Majetić i predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj Mladen Fogec.

U tome tijelu je i predstavnik radnika, a na toj dužnosti izmjenjivat će se svaka tri mjeseca, Denis Paradiš, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, te predsjednica Sindikata trgovine Zlatica Štulić.

Savjetodavno tijelo osnovano je kako bi u skladu sa Zakonom davalo mišljenje o odlukama i radnjama izvanrednog povjerenika, na zahtjev Ministarstva gospodarstva ili Trgovačkog suda.

Sastanku Savjetodavnog tijela prisustvovao je i izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak, koji je prema Zakonu o postupku izvanredne uprave dužan svaki mjesec, do prihvaćanja nagodbe, podnositi Ministarstvu gospodarstva, Savjetodavnom tijelu, Trgovačkom sudu u Zagrebu i Vjerovničkom vijeću izvješće o gospodarskom i financijskom stanju Agrokora te o provedbi mjera predviđenih Zakonom o izvanrednoj upravi.

Na sastanku je potpredsjednica Vlade Martina Dalić članove Savjetodavnog tijela obavijestila da je od izvanrednog povjerenika zatražila nadopunu prvog mjesečnog izvještaja, koji je članovima prezentiran, još detaljnijim podacima o gospodarskom i financijskom stanju u kojem je izvanredna uprava zatekla operativne kompanije u sustavu Agrokora te će nadopunjeni izvještaj biti tema sljedeće sjednice.

Uoči sastanka Burilović je rekao kako je to konstituirajuća sjednica na kojoj će izabrati predsjednika, a izvanredni povjerenik Ante Ramljak izvjestit će ih o trenutnoj situaciji u tvrtci. Nakon toga ćemo vidjeti koji su nam daljni koraci. Na nama je da vodimo brigu o odlukama i radnjama koje će provoditi izvanredni povjerenik, dodao je Burilović.

Facebook Komentari