Plenković: Ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem

Belupo je danas otvorio novu tvornicu krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova. Riječ je o jednoj od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj u čiju je gradnju uloženo 530 milijuna kuna, kojom će postojeći proizvodne kapacitete porasti 1,5 puta.Ondje je bio i premijer Plenković koji je komentirao aktualne događaje.

Upitan je za komentar Todorićevog istupa u Nacionalu.

‘Pročitao sam članak, kakvo je stanje u kompaniji pokazat će revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije, pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni… dajmo izvanrednoj upravi vremena za ozbiljno financijsko restrukturiranje’, kazao je premijer.

Izjavu glavnog urednika Nacionala o povezanosti Bože Petrova s ruskim bankarima  Plenković je rekao:

‘Ja ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem. U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem – na ustavan način, zakonit način’, kazao je.

O svemu će se očitovati i sam Petrov.

Premijer, kaže, ne strahuje od pobune radnika.

‘Ne vidim razloga za to, primaju plaću, proces restrukturtriranja je krenuo… nama je bitno zadržati radna mjesta. Naš je prioritet hrvatska ekonomija’.

Ponovno se dotaknuo i  nezavisnog saborskog zastupnika Željka Lackovića, koji je za svoju potporu vladajućoj većini postavio uvjete. “Mi smo detaljno razgovarali s Lackovićem, koji je otpočetka dio parlamentarne većine. Mislim da je u komunikaciji s Ministarstvom gospodarstva pronađeno razumijevanje oko njegovih zahtjeva, mislim da je na toj crti bio sukus njegovih zahtjeva, da se spriječi trgovanje dionicama”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Upitan za pregovore Vlade i sindikata, odnosno za današnje propalo mirenje, premijer Plenković govorio je da je za to zadužen ministar Tomislav Ćorić. “Ministar Ćorić je ovlašten od strane Vlade da razgovara sa sindikatima, taj će se proces nastaviti, razgovori će biti u kontinuitetu, ovo su pitanja koja su rezidualna kao i brojna koja su na dnevnom redu Vlade, ali imam puno pouzdanja u ministra Ćorića koji se pokazao vrlo razuman, racionalan i uspostavio je dijalog s brojnim sindikatima”, rekao je Plenković.

Novinare je zanimalo računa li na HNS-ovu potporu u stvaranju parlamentarne većine. “Sad smo u fazi lokalnih izbora, predlažem svima da se koncentriraju na lokalne izbore, teme koje su interesantne za županije i gradove, a o ovim temama ćemo kad lokalni izbori završe”, rekao je Plenković.

Upitan je i razgovara li s Ivanom Vrdoljakom te kako komentira ultimatum koji je čelnik SDP-a, Davor Bernardić, postavio predsjedniku HNS-a. “Nemam detalje i uvid u razgovore čelnika drugih stranaka, razgovaram s brojnima, poruka je gospodarskog rasta, društvene solidarnosti, pravne sigurnosti i političke stabilnosti. To su naše poruke, s kojima se naši mogući partneri mogu složiti. Ako dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora, HDZ će pobijediti, zato je na drugim akterima da procijene što je dobro za njih i za hrvatske ljude”, rekao je Plenković.

Facebook Komentari