Orepić u Osijeku pustio snimku smjene sa sjednice Vlade

Donedavni ministar unutarnjih poslova, a sada mostov saborski zastupnik Vlaho Orepić u Osijek je stigao podržati stranačke kolege i Miroslava Šimića kao kandidata za gradonačelnika. Susret je počeo videoisječkom sa sjednice hrvatske Vlade na kojemu je troje mostovih ministara glasalo za smjenu ministra financija Zdravka Marića.

“Iako je sve rečeno ovim podizanjem ruke, tu sam zato što sam čvrsto odlučio podržati ljude koji su se usudili mijenjati mentalitet balkanskih grabežljivaca. Koji su se usudili mijenjati i definirati jasna i normalna pravila igre koja će biti prihvatljiva za sve stanovnike Hrvatske”, rekao je Orepić u Osijeku napominjući kako je važno osvjestiti trenutno političko stanje u kojem se nalazi Hrvatska.

“Htio to netko priznati ili ne, u Hrvatskoj je uzurpirana vlast ovakvim potezom. Točka”, dodao je on te nastavio, “Da je samo Plenković rekao, napišite prijedlog Hrvatskom saboru za razrješenje koji jedini ima mandat da definira mandat minisatra, onda bih skinuo kapu i rekao ‘to je to’. No, ima raznih vrsta pobjeda. Ima normalnih pobjeda u sportu, politici, gdje postoji jasan sustav vrijednosti gdje kada izgubite, čestitate na časnoj pobjedi. No, ima i nekih Pirovih pobjeda, koje se ne moraju objašnjavati, a ima i Plenkovićeva pobjeda. Ovo je Plenkovićeva pobjeda”. Dodao je kako se ne smiju prihvatiti pravila igre “koju oni trenutno žive” te da njihovo djelovanje ne smije biti u skladu s djelovanjem “balkanskih grabežljivaca”.

“Ne smijemo stvarati neprijatelje u ljudima oko nas u kojoj god stranci bili, kome god pripadali. Moramo jednostavno davati životna rješenja. Usudili smo se definirati i zorno objasniti što se događa u vrhu političke vlasti i to iskomunicirati s narodom i ne stvarati neprijatelje, nego svojim radom i ponašanjem kulturom koja će biti daleko iznad ove nekulture, usmjeriti se k novoj Hrvatskoj”, poručio je Orepić.

Mostov kandidat za osječkog gradonačelnika Miroslav Šimić dodao je kako se imaju priliku pohvaliti kolegama koji su sačuvali hrvatske institucije i obraz te da je ponosan na njih kao i stranačke kolege, saborske zastupnike, piše tportal.

Facebook Komentari