Na izbore idu i rođaci Milanovića i Plenkovića

Lokalni izbori održavaju se u nedjelju, a na kandidacijskim listama nalaze se i mnoga zanimljiva imena.

Marko Raos je ujak premijera Andreja Plenkovića, koji se ipak našao drugi na listi HDZ-a za vijeće Makarske. Raos je htio izaći na izbore kao nezavisni kandidat, ali ga je navodno upravo Plenković od toga odgovorio kako ne bi naštetio HDZ-u. Plenkoviću važno ostvariti što bolji rezultat u Makarskoj, pa je ujaka ipak pridobio za svoju stranačku listu.

Mlađi brat Vlaho Orepić neće pomoći starijem bratu Niki u borbi za Ploče. Bivši Mostov ministar unutarnjih poslova je ipak otišao na listu Mosta za Dubrovačko-neretvansku županiju pomoći Nikoli Grmoji u borbi s HDZ-om.

”Nije on moj brat, nego ja njegov, pa ga moram slušati”, kroz šalu za 24sata kaže Vlaho Orepić i dodaje da je lista za Ploče već bila popunjena, pa je odlučio pomoći Mostu u županiji. Niko Orepić je kandidat udruge Škanj, iz koje je potekao i bivši ministar Vlaho. Niko kaže da su njih dvojica, iako su braća, potpuno različiti.

”Nije mi davao nikakve savjete, ali u životu općenito učimo jedan od drugog i od društva u kojem se krećemo”, rekao je Niko Orepić, koji kaže kako želi probuditi Ploče iz apatije i podići lučku djelatnost u gradu.

U Sinju je kandidat za gradonačelnika SDP-a Ante Milanović, rođak bivšeg premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića. On je monter u HEP-u, kaže da je godinama bio nezaposlen te da zna kako je kad se zapošljava rodbina i uhljebljuje u gradu. Sad želi to promijeniti i izvesti Sinj na pravi put. U politiku se Ante Milanović uključio tek prije pet mjeseci i kaže da mu je čast što je kandidiran. Želi uvesti transparentnost u vođenju grada, a ne da se sve rješava na ručkovima. Kaže da je s rođakom Zoranom u dobrim odonosima, ali da mu nije pomagao, prenosi N1.

”Da je on meni pomagao, ne bih bio nezaposlen svih ovih godina. Takav je bio, a takav ću biti i ja. Mi smo u dobrim odnosima, a kad sam razmišljao o preuzimanju SDP-a u Sinju, rekao mi je da moram to učiniti jer netko mora preuzeti odgovornost, pa makar šanse za uspjeh na izborima bile male”, kaže za 24sata.

Facebook Komentari