Ministar Marić u Zadru obećao prenamjenu zapuštene državne imovine

Izvor: Dražen Prša

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je Zadar samo pet dana prije izbora te je tom prilikom u društvu zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete obišao prostor bivše vojarne u samom centru grada. Obećao je da će niz neiskorištenih i zapuštenih prostora u vlasništvu države staviti u funkciju.

Devastirana i derutna državna imovina u samom centru Zadra već godinama zjapi prazna. Dio bivše vojarne danas je obrastao korovom. Ključ za stavljanje u funkciju i upravljanje prostorom u rukama je ministra Gorana Marića.

“Ovo je ogledni primjerak kako se taložila zapuštenost državne imovine po Republici Hrvatskoj, ali ova slika neće dugo ovako izgledati. Ovdje će biti mjesta, ne samo za centar za mlade nego i za državno odvjetništvo i za mnoge hrvatske institucije”, kazao je ministar Marić.

Nekadašnja vojna baza i pista u Šepurinama danas stoje razrušene i očit su primjer zapuštenosti i nemara zadnjih dvadesetak godina. Čeka se i njihova prenamjena.

“Tamo se i otuđivalo, doslovce mogu kazati i da se kralo, od imovine, dizalica.. Sad smo s gradom Ninom dogovorili da oni pažljivije pristupe tom prostoru”, rekao je ministar Marić.

Sociolog Sven Marcelić kaže kako je najveći problem s vojnim objektima što su oni rađeni s drugačijom logikom upravljanja.

“Naravno da jako velik broj tih objekata teško može biti ekonomski održiv, naravno, osim ovih vezanih uz turizam. Međutim, s druge strane vrlo često postoji problem stavljanja istih u funkciju”, objasnio je Marcelić, prenosi N1.

Facebook Komentari