Kuščević: Kapitalna pomoć općinama i gradovima čiji se projekti sufinanciraju sredstvima Ministarstva

Povodom završetka Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu, ministar Lovro Kuščević u srijedu, 17. svibnja 2017. godine boravit će u Varaždinskoj, Međimurskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te će tom prigodom dodijeliti Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći korisnicima tj. predstavnicima općina i gradova čiji se projekti sufinanciraju sredstvima Ministarstva.

Ministar Kuščević podijelit će i Odluke o sufinanciranju izrade prostornih planova

Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći ministar Kuščević dodjeljivat će uz prisustvo pomoćnika ministra gosp. Milana Reze prema sljedećem rasporedu :
– 10:15 sati, u prostorijama Općine Štefanje (Trg dr. Franje Tuđmana 1) za Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Odluke za sufinanciranje izrade prostornih planova
– 13.00 sati, u prostorijama Društvenog doma Beletinec (Stjepana Radića 19, Beletinec) za Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći u Varaždinskoj županiji i i Odluke za sufinanciranje izrade prostornih planova
– 14:30 sati, u prostorijama Grada Preloga (Glavna 35, Prelog) za Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći u Međimurskoj županiji i Odluke za sufinanciranje izrade prostornih planova

U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji odobreno je 15 projekata, ukupne vrijednosti 6.855.792,39 kn od čega Ministarstvo sufinancira 1.580.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobit će Končanica, Nova Rača, Šandrovac, Zrinski Topolovac, Berek, Hercegovac, Velika Trnovitica, Veliko Trojstvo, Dežanovac, Đulovac, Garešnica, Grubišno Polje, Rovišće, Severin i Štefanje, a Odluku o sufinanciranju izrade Prostornog plana dobit će Općina Veliko Trojstvo.

U Varaždinskoj županiji odobreno je 19 projekata, ukupne vrijednosti 7.011.784,84 kuna, od čega Ministarstvo sufinancira 2.090.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobit će Vinica, Ljubešćica, Sveti Ilija, Gornji Kneginec, Klenovnik, Jalžabet, Novi Marof, Bednja, Donja Voća, Breznički Hum, Vidovec, Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Visoko (2 projekta), Lepoglava i Maruševec, a Odluke o sufinanciranju izrade Prostornih planova dobit će Grad Marof, Općina Sveti Ilija, Općina Ljubešćica i Općina Vinica.

U Međimurskoj županiji odobreno je devet projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda, ukupne vrijednosti 6.182.866,80 kn od čega Ministarstvo sufinancira 960.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobit će Prelog, Mala Subotica, Mursko Središće, Podturen, Nedelišće, Sveta Marija, Dekanovec i Donja Dubrava (2 projekta), a Odluke o sufinanciranju izrade Prostornog plana dobit će Općina Strahoninec i Općina Donji Kraljevec.

Podsjećamo kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo 27. siječnja 2017. godine Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu koji je bio otvoren do 24. veljače 2017. godine. Ministarstvo je 5. travnja 2017. godine na svojim mrežnim stranicama objavilo popis 336 odobrenih zahtjeva za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu.

U Državnom je proračunu za ovu namjenu osigurano 40 milijuna kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja osiguralo je i tri milijuna kuna u proračunu za 2017. godinu koja će se koristiti kao pomoć općinama, gradovima i županijama za izradu prostornih planova uređenja, stoji u priopćenju ministarstva.

Facebook Komentari