Gradovima Belom Manastiru, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru po 22,5 milijuna eura iz EU fondova

U Vukovaru je potpisan sporazum o provedbi intervencijskog plana u sklopu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima kojim je Belom Manastiru s općinom Dardom te Benkovcu, Petrinji i Vukovaru iz europskih strukturnih i investicijskih fondova dodijeljeno po 22,5 milijuna eura.

Upravo ovakvim programima moramo zaustaviti negativne trendove kao što su ograničeni razvojni potencijal, siromaštvo i demografski gubitak u ovakvim potpomognutim područjima, i mislim da je to ključna poruka Vlade RH za ovu financijsku perspektivu, poručila je nakon potpisivanja sporazuma ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

Ocijenila je da su gradovi Beli Manastir s općinom Dardom, Benkovac, Petrinja i Vukovar dobili priliku poboljšati gospodarsku sliku i životni standard stanovništva na svojem području.

Na potpisivanju sporazuma bio je i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, koji je također izrazio zadovoljstvo potisanim sporazumima te dodao kako je siguran da će dodijeljeni novac pozitivno utjecati na otvaranje novih radnih mjesta u gradovima korisnicima.

Facebook Komentari