Branko Bačić: Most hvata panika jer gubi Metković – Moraju objašnjavati zašto su se svrstali uz SDP!

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a (i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a) Branko Bačić te aktualni i budući dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić komentirali su izjave Bože Petrova vezane za videoisječak sa sjednice Vlade na kojemu bivši Mostovi ministri uskraćuju podršku ministru financija Zdravku Mariću stajući tako na stranu SDP-a i oporbe.

Bačić je istaknuo da je očito u Mostu zavladala panika s obzirom na najnovije ankete koje pokazuju da naš kandidat Dalibor Milan pobjeđuje u drugom krugu za gradonačelnika Metkovića.

“Kako drugačije tumačiti činjenicu da našim suparnicima iz Mosta smeta objava jednog videa s javnog dijela sjednice Vlade na kojemu Mostovi ministri ne daju podršku svom kolegi s kojim su godinu i pol dana sjedili u Vladi, bez da su mu dali mogućnost da se brani od neargumentiranih i neutemeljenih optužaba iz SDP-a?

Pokazali smo taj videoisječak upravo kako bi našim biračima ukazali na trenutak kada Most na sjednici Vlade staje uz oporbu, odnosno SDP, ruši svog ministra, a time i Vladu, te tako destabilizira cjelokupnu političku situaciju u Hrvatskoj.

Ustvrdio je da će HDZ i dalje ukazivati na dosljednu nevjerodostojnost Mosta.

“Primjerice, na činjenicu da kandidiraju svog političkog tajnika za župana Dubrovačko-neretvanske županije, iako su do jučer tvrdili da treba ukinuti županiju. Sigurni smo u pobjedu Nikole Dobroslavića u županiji, pobjedu Mate Frankovića u Dubrovniku i Dalibora Milana u Metkoviću. To je ono što najviše smeta Mostu.

Župan Dobroslavić istaknuo je da Most svojim sugrađanima mora objasniti zašto je već drugi put pokušao rušiti Vladu.

“Vidjet će se sve kad građani budu odlučivali 21. svibnja. Nikola Grmoja i Most moraju objasniti zašto su rušili Vladu Tihomira Oreškovića i zašto su zajedno s SDP-om pokušali srušiti Vladu Andreja Plenkovića.

U tome nisu uspjeli, već su izgubili ministre, predsjednika Sabora i mnoga javna poduzeća te moraju to objasniti svojim sugrađanima.

Facebook Komentari