34.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Uhićenja u Agrokoru? Nemojte to mene pitati, kakvo je to pitanje? Kako...

Uhićenja u Agrokoru? Nemojte to mene pitati, kakvo je to pitanje? Kako to mene kao političara možete pitati?

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Pazin u kojem je komentirao aktualna politička zbivanja.

”Lijepo je biti u Istri, u Pazinu i dati podršku našoj kandidatkinji za županicu Moniki Udovičić, kandidatu za gradonačelnika Ivanu Bubiću i svim drugim kandidatima HDZ-a u gradovima i općinama i Istri”, kazao je uvodno premijer, a onda se dotaknuo gorućih pitanja.

Prvo na redu bilo je pitanje o problemima Zvečeva.

”Mi smo imali razgovor s predsjednikom Uprave Zvečeva i nadležna ministarstva gledaju kako naći najbolje rješenje koje bi pomoglo ovoj kompaniji”, kazao je.

Komentirao je i situaciju u Agrokoru kazavši kako Ante Ramljak brine o svemu.

”Izvanredni povjerenik brine o svim kompanijama u sustavu Agrokor. Mi smo 10. travnja napravili sve što je bitno. To je da je kompanija dobila likvidnost da se isplaćuju plaće, da dobavljačima se novodostavljena roba plaća i kompanija radi dalje, a za restrukturiranje treba vremena”, kazao je Plenković.

Na upit, mogu li se uskoro očekivati uhićenja vodećih ljudi Agrokora, premijer je iznenađeno kazao: ”Nemojte to mene pitati, kakvo je to pitanje? Kako to mene kao političara možete pitati. U informacijskom smo kaosu, ajmo malo podjela vlasti. Zna se što kako radi. Ja nemam utjecaja niti znam kako vam na ovo odgovoriti osim ovako”, kazao je premijer.

Upitan kako komentira prozivke Bože Petrova zbog puštanja snimke razrješenja Mostovih minstara na HDZ-ovom skupu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Plenković je kazao:

”Nije me briga što je rekao. Ovo je kamapnja za lokalne izbore, a HDZ će uvjerljivo pobijediti u Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji”, rekao je.

Premijer se osvrnuo i na komentare znanstvenika Ivana Đikića koji je kazao da Hrvatska ima najgoru stopu po pitanju plagijata.

Ne znam, nisam ispratio te izjave. Važno je da način na koji ja vodim vladu i vrijednosti koje ja imam su su skladu s europskim duhom i to ću nastaviti.

Dovoljno sam komentirao inicijativu o ministru. Barišić je povjerenje dobio u Saboru. Bavi se s onim što je važno da stvorimo mlade ljude koji će znati tko su i što su te kakav je identitet našeg naroda i naša baština pa da istodobno imaju široka znanja opće kulture i da se kasnije mogu specijalizirati i biti konkurentni na tržitu rada”, rekao je Plenković.

Najnovije

Još iz rubrike