Stigla prva izvješća: evo koliko se dosad potrošilo u kampanji

Točno u ponoć istječe rok u kojem kandidati na lokalnim izborima moraju objaviti privremena financijska izvješća te izvješća o zaprimljenim donacijama. Neki od njih izvještaje su već objavili na svojim internetskim stranicama.

Anka Mrak Taritaš

Privremeno financijsko izvješće u utrci u Zagrebu već je objavila kandidatkinja HNS-a i SDP-a Anka Mrak Taritaš. Prema podacima iz izvješća Mrak Taritaš je od studenog prošle godine do prije nekoliko dana za kampanju potrošila 216.290 kuna. Najviše je pritom, više od 76 tisuća, protrošila na tisak plakata i zakup plakatnih mjesta dok je više od 57 tisuća kuna išlo na produkiciju i emitiranje radio spota.

Mrak Taritaš je od studenoga prikupila i 191.843 kuna donacija. Radi se uglavnom o donacijama privatnih osoba, a najviše joj je donirao Matija Mikac, koji je dao 20.000 kuna. Najmanja donacija bila je ona Ivana Miškovića od jednu kunu, dok je kampanju supruge donirao i Zlatko Taritaš sa 10.000 kuna.

Bruna Esih

Privremeno izvješće objavila je i nezavisna Bruna Esih koja je od kraja ožujka do prije nekoliko dana u kampanji potrošila 155.473 kune. Najviše je pritom potrošila na zakup plakatnih mjesta, i to nešto više od 38 tisuća kuna. Gotovo 17 tisuća odnosi se na troškove grafičkih usluga Print grupe, dok je nešto više od 16 tisuća kuna potrošila na promidžbu na Radio Croatiji. Za najam prostora u centru grada u Frankopanskoj ulici Esih je potrošila nešto više od 9 tisuća kuna. Od kraja ožujka Esih je prikupila i 99 tisuća kuna donacija. Najviše je pritom, maksimalno propisanih 30.000 kuna donirao Aleksandar Maras.

Hrvoje Burić

Više od 99 tisuća kuna od sredine ožujka u kampanji je potrošio pretendent za fotelju gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić. Najviše, gotovo 60 tisuća kuna potrošio je na oglašavanje u Novom listu, dok je samo 446 kuna platio reklamnu emisiju na Radio Gorskom kotaru. Istovremeno, od sredine ožujka Burić je prikupio i 110 tisuća kuna donacija. Najviše, 30.000 kuna donirala je omišaljska tvrtka GPP Mikić, koja se bavi gradnjom, nekretninama i turizmom na Krku.

Vojko Obersnel

Aktualni SDP-ov gradonačenik Vojko Obersnel u samo mjesec dana kampanje potrošio je više od 106 tisuća kuna. Najviše, oko 28 tisuća kuna potrošeno je na web bannere u Novom listu, dok je 24 tisuće kuna koštalo tiskanje brošura u Printera grupi. Prema izvještaju Obersnel u kampanji nije dobio nikakve donacije.

Željko Kerum

Prazne tablice objavio je na svojim stranicama Željko Kerum. Naime, Kerumova izvješća pokazuju da u kampnji nije potrošio ništa te da nije dobio nijednu donaciju.

Andro Krstulović Opara

Više od 368 tisuća kuna, najviše od svih navedenih kandidata, potrošio je od sredine ožujka HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara. Od toga je gotovo 95 tisuća kuna otišlo na promidžbeni materijal koji je radila tvrtka Ringeis iz Velike Gorice. Više od 45 tisuća kuna Opara je platio najam površina i tisak plakata u Europlakatu, a oko 30 tisuća kuna za najam oglasnih površina splitskoj tvrtci Adorea. Od sredine ožujka Opara je prikupio i 104 tisuće kuna donacija. Maksimalni iznos od 30 tisuća kuna dala je tvrtka Spegra inženjering iz Splita, a 25 tosiuća kuna tvrtka P.B Poslovni mediji, piše tportal.

Facebook Komentari