Predstavnici Vodovoda i kanalizacije iz Splita u radnom posjetu otoku Šolti

Načelnik općine Šolta ugostio je na radnom sastanku predstavnike Vodovoda i kanalizacije d.o.o. iz Splita.

Na sastanku je potvrđeno kako je sklopljen ugovor s izvođačem za završetak izgradnje kanalizacije Stomorska za koju su osigurana sredstva, a napravljen je i hodogram prema kojem će Općina Šolta i Vodovod i kanalizacija d.o.o.započeti s pripremom potrebne projektne dokumentacije kako bismo po završetku izgradnje kanalizacije Stomorska mogli započeti sa sljedećim projektom, a prema planu to će biti postavljanje nove vodovodne cijevi između otoka Šolte i Brača.

Za taj projekt u tijeku je izrada glavnog projekta s troškovnikom, a također se radi na legalizaciji ispusta kanalizacije Nečujam kako bi se i taj dio uredio i prilagodio standardima.

U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih uz projekt izgradnje kanalizacije Maslinica koja bi trebala biti predmet ulaganja već sljedeće godine, a potom bi se pripremila izgradnja kanalizacije Grohote- Rogač- Nečujam.

Također je dogovoreno kroz redovna ulaganja oko 3000 metara nove vodovodne infrastrukture s čime će se započeti već u ovoj godini.

Veoma kvalitetna suradnja splitskog Vodovoda i Općine Šolta donijet će još veći standard i kvalitetu življenja na otoku

Share This Article