Oglasilo se i Zvečevo: Zbog novonastale situacije u poslovnom okruženju prijeti slom, krenuli smo u restruktuiranje

Uprava Zvečeva je pokrenula proces restrukturiranja i čini sve što je u njenoj moći da ubrza procese izlaska iz blokade’

Kako su mediji prenijeli jutros, radnici požeške tvrtke Zvečevo d.d. od danas su u štrajku. Zbog teške financijske situacije u kompaniji radnici nisu još uvijek dobili plaću za mjesec ožujak.

Poslijepodne se oglasila i sama tvrtka.

“Zbog novonastale situacije u poslovnom okruženju u Hrvatskoj i regiji, Zvečevo se našlo u financijskim poteškoćama uslijed kojih mu objektivno prijeti financijski slom jer je već 40 dana u neprekidnoj blokadi. Kako bismo izbjegli neželjene posljedice, Uprava Zvečeva je pokrenula proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini sve što je u njenoj moći da ubrza procese izlaska iz blokade i omogući normalno redovno poslovanje”, stoji, između ostalog, u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Zdravko Alvir.

Iz Zvečeva kažu da će projekt restrukturiranja podržati i Vlada kroz svoj projekt pomoći regiji Slavonija kako bi se zadržala radna mjesta i zaustavilo iseljavanje stanovništva.

“Isplata plaća za mjesec ožujak je u tijeku i do danas je plaću primilo 212 zaposlenika. Za preostalih 69 zaposlenika Uprava intenzivno traži rješenje i sigurni smo da će one biti isplaćene do kraja ovog tjedna”, ističu iz Zvečeva.

Od svih dionika ovog slučaja mole da probleme u Zvečevu sagledaju šire od same trenutne situacije zbog kašnjenja s isplatom plaća.

Facebook Komentari