2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ništa od plaćanja javnog prijevoza mobitelom, ali ZET uvodi posebnu aplikaciju

Ništa od plaćanja javnog prijevoza mobitelom, ali ZET uvodi posebnu aplikaciju

U Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) nemaju u planu vratiti mogućnost plaćanja prijevozne karte mobitelom, ali pripremaju posebnu aplikaciju namijenjenu putnicima

Iako je postajalo sve popularnijom i, prema pisanjima medija, donosilo 200 tisuća kuna mjesečno u blagajnu zagrebačkoga gradskog prijevoznika, plaćanje mobitelom bilo je previše jednostavno koristiti za izbjegavanje plaćanja u potpunosti.

Razmjerno brzo su se pojavile razne aplikacije koje su lažirale prijevozne karte, a šverceri su često kontrolore čekali s pripremljenom porukom koja bi im priskrbila digitalnu kartu u slučaju nužde.

Naime, na upit tportala hoće li biti vraćena mogućnost plaćanja prijevoza mobitelom, stigao je odgovor u kojem je, između ostalog, navedeno kako ‘plaćanje karte za vožnju putem SMS poruka nije u planu, već se kontinuirano radi na modifikaciji elektroničke naplate prijevoza, odnosno sustava kojima ZET raspolaže’.

Hoćemo li barem dobiti aplikaciju kojom bismo lakše pratili kretanje ZET-ovih vozila i primali obavijesti o izvanrednim situacijama? Čini se da hoćemo.

U odgovoru ZET-ova odjela za odnose s javnošću također stoji kako je u pripremi ‘integrirana aplikacija koja će objediniti sve informacije vezane uz usluge Zagrebačkog holdinga, odnosno Podružnice ZET’, namijenjena informiranju korisnika prijevozne usluge, a koja bi trebala biti dostupnom najkasnije do kraja godine.

‘U tijeku su završne radnje koje prethode uspostavljanju takve platforme, a o točnom terminu izvijestit ćemo pravovremeno.

Intenzivno radimo i na ostalim novitetima, no prioritet je, svakako, spomenuta aplikacija. Postojeći moduli trebaju se nadograditi, kako bismo i ovaj alat realizirali u optimalnom obliku’, poručili su iz ZET-a.

 

Najnovije

Još iz rubrike