Milinović na slici s čovjekom koji ima majicu s velikim U: Plenković kaže da ovaj nije vidio

Darko Milinović, HDZ-ov kandidat za župana Ličko-senjske županije se fotografirao s muškarcem koji je nosio majicu s velikim slovom U.

Saborski zastupnik i čelnik županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije i kandidat HDZ-a za župana Darko Milinović tijekom predizbornog skupa HDZ-a u Lovincu fotografirao se muškarcem koji je na sebi nosio jaknu hrvatske vojske ispod koje je nosio crnu majicu na kojoj je bilo vidljivo veliko slovo U, prenose hrvatski mediji.

Tim se fotografijama pohvalio na svom Facebook profilu Mihovil Kurs. Na majici piše Lika u srcu…

Premijer Andrej Plenković rekao je da Milinović nije vidio što piše na majici, a o svemu će imati i konferenciju za medije.

– U tjedan dana kampanje slikao sam se s tisućama ljudi koji su mi izražavali potporu i ne mogu uočiti svaki detalj koji eventualno može izazvati određene nesporazume. Moj stav o ustaštvu i nacizmu je vrlo jasan. Ustaštvo je najveća tragedija koja se desila i moj stav o tome je bistar kao lička voda. O tome svjedoče i moje brojne izjave u proteklih desetak godina – rekao je dr. Darko Milinović za Jutarnji list, dodajući kako bi neki htjeli da taj križ Hrvati nose i danas.

– Tisućama mladih koje okupljam poručujem da moderna hrvatska država nema niti će imati bilo kakve veze s bilo kojim oblikom ustašluka i nacizma.

Budući da nisam s dotičnim gospodinom Facebook prijatelj, nisu mi poznati njegovi stavovi izraženi na Facebook profilu, pozivam sve mlade Ličko-senjske županije i cijele Hrvatske da takve i slične postove jednostavno ignoriraju i ako je ikako moguće ne otvaraju, kao što i sam činim – kaže dr. Milinović za Jutarnji “poručujući svima, poglavito mladima, da u našim srcima mora biti mjesta za hrvatstvo i sve različitosti jer ta simbioza je najjača snaga naše države”.

milinovic

Facebook Komentari