Ivana Šojat o Vrkiću: Onaj tko se ovako ruga zdravom razumu naših sugrađana ne smije biti više gradonačelnik

Aktualni gradonačelnik Osijeka, Ivan Vrkić danas je pokazao zašto više ne smije ostati na svojoj funkciji, kaže HDZ-ova kandidatkinja Ivana šojat.

Časnu dužnost čelne osobe našeg grada ne smije više obavljati onaj tko se ovako ruga zdravom razumu naših sugrađana, misleći da ne vidimo kako za svoju osobnu promidžbu i kampanju troši novac iz gradske blagajne.Nedostojno je da gradonačelnik Osijeka svega pet dana prije izbora dodjeljuje novac gradskim udrugama, kaže Šojat.

Većina tih udruga vrijedno radi i zaslužili su proračunski novac, ali nisu zaslužili da na ovako jeftin način pada sumnja kako gradonačelnik kupuje njihove glasove uoči lokalnih izbora. Ova igra u kojoj gradonačelnik proračunskim novcem pokušava skrenuti pažnju na sebe, nakon četiri godine nerada koje on naziva stabilizacijom grada, oslikava nerad kojeg smo trpjeli u njegovom mandatu. Natječaj za rad udruga raspisan je u siječnju i da gradska uprava radi svoj posao kako treba, novac je korisnicima mogao biti dodijeljen najkasnije u ožujku. Čekanje na dodjelu nekoliko dana prije izbora običan je jeftini predizborni trik i pokazatelj načina na koji je grad vođen u mandatu Ivice Vrkića, drži HDZ-ova kandidatkinja.

Ništa manje sramotno nije ni primanje koje je gradonačelnik organizirao za pilote koji su sudjelovali u gašenju požara i zaprašivanju komaraca. Što je gradonačelnik Vrkić napravio za te ljude ili za školovanje njihovih nasljednika? Što je napravio za sportsko ili poljoprivredno zrakoplovstvo u Osijeku? Ovakvim prozirnim predizbornim potezima gospodin Ivan Vrkić vrijeđa zdravi razum svojih sugrađana, kaže Ivana Šojat, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnicu Osijeka.

Facebook Komentari