Grbin: ‘Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na lex Agrokoru’

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin na Facebooku je napisao kako je prije mjesec dana upozorio na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade ‘lex Agrokora’. Grbin je  objavio i fotografije rješenja u kojem se odbacuje njegov zahtjev na pristup informacijama o popisu vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka  koji su sudjelovali u izradi Zakona jer “Ministarstvo nema popis osoba”. Njegovu objavu, prenosimo u cijelosti:

“Prije gotovo mjesec dana upozorio sam na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade Lex Agrokora. Sjećate se one mail adreseizvanredna.uprava@savoric.com koja je nestala dan nakon što sam na nju ukazao?

E pa, ministrica Dalić i Ministarstvo gospodarstva su me tada pokušali demantirati rekavši sljedeće: “Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije”.

Naravno da sam odmah nakon takvog odgovora zatražio da mi se dostave podaci koji su to vanjski pravni i financijski stručnjaci radili na zakonu i danas sam, napokon, dobio odgovor.

A odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali. Ne znam bih li taj “odgovor” nazvao smiješnim ili uvredljivim.

Zaključak koji se nameće nakon takvog “odgovora”, a dijelim ga da svi vidite jad HDZ-ove politike je da je ova Vlada spremna lagati, skakati sama sebi u usta, kršiti zakone i druge propise, a sve kako bi prikrila koja je to mreža interesa i pogodovanja u pozadini Lex Agrokora”, napisao je Grbin na Facebooku.

Facebook Komentari