Najnovije

Europski novac za bolnicu u Vinkovcima

U sklopu Vladinog projekta Slavonija, u Vinkovcima je potpisan ugovor o sufinanciranju projekata unaprjeđenja kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici, u iznosu od 16,7 milijuna kuna, od čega je 99 posto, 16,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Riječ je o vrijednom ugovoru, 15. po redu u sklopu poziva za poboljšanje isplativosti dnevnih bolnica i kirurgija, gdje smo zajedno s Ministarstvom zdravstva osigurali još više sredstava s obzirom na vrijednost projekata koji su prijavljeni, a imamo 28 potencijalih podnositelja projekata, izjavila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Cilj projekta je funkcionalno opremiti uređajima i opremom dnevne bolnice, poboljšati njihovu učinkovitost i smanjiti broj bolesnika na akutnom bolničkom odjelu za oko 10 posto, dodala je.

Ovo je i dio projekta Slavonija. Sutra idemo potpisati ugovore u Požeško-slavonsku županiju pa se vraćamo u Vukovar.

Idu i projekti za navodnjavanje u ovom dijelu Hrvatske. Sve je to dio projekta Slavonija i uglavnom je riječ o sredstvima u 100-postotnom iznosu iz EU fonodva, istaknula je.

Facebook Komentari