Dan HRT-a: Prošla je 91. godina od – Halo, halo, ovdje Radio Zagreb!

Dan je Hrvatske radiotelevizije – 91. obljetnica postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 61. obljetnica postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Emitiranje Radio Zagreba počelo je 15. svibnja 1926., čime smo se svrstali među prve zemlje u srednjoj i istočnoj Europi koje su osnovale radijsku postaju. Trideset godina poslije, na isti datum, u Zagreb je stigla i televizijska slika.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te predstavnici Zbora ratnih izvjestitelja i Udruge branitelja Hrvatske radiotelevizije položit će vijence kod spomen-obilježja zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije poginulima u Domovinskome ratu, javlja HRT.

U HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti bit će organizirana dodjela godišnjih nagrada zaslužnim zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije te nagrada Joško Martinović za najbolju novinarsku reportažu.

I ove će godine Hrvatska radiotelevizija na svoj dan ugostiti svoje umirovljenike i bivše zaposlenike, a u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu bit će postavljena izložba HRT-ovih kamermana i snimatelja.

Svoje fotografije izložit će 21 autor, a svi zainteresirani građani izložbu će moći pogledati do nedjelje 21. svibnja.

Facebook Komentari