Ante Ramljak putuje u Beograd

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da u srijedu u Beograd dolazi izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, kako bi razgovarao o planovima za stabilizaciju te kompanije.

Ljajić je novinarima na Beogradskom sajmu rekao danas da je Ramljak već razgovarao s predstavnicima Agrokorovih tvrtki u Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Na pitanje je li neka od Agrokorovih tvrtki u Srbiji zatražila pomoć od Vlade Srbije, on je rekao da su intervenirali za Mlekoprodukt (Zrenjanin) i da im je isplaćena jedna rata duga, kao i da im nakon toga nijedna druga firma nije tražila pomoć.

Hrvatski sabor je, podjeća srbijanska agencija, usvojio zakon “lex Agrokor” koji je omogućio izvanrednu upravu u Agrokoru, kao i u drugim kompanijama od sistemskog značaja za državu, a koje imaju više od milijardu eura duga i najmanje 5.000 zaposlenih radnika. Izvanredna uprava može trajati najviše 15 mjeseci, a ako postupak financijske konsolidacije i restrukturiranja ne uspije, kompanija ide u stečaj, prenosi N1.

Facebook Komentari