Most se ogradio od svoje Ružice: Iako razumijemo financijsku situaciju, ovo ne razumijemo

”Most nezavisnih lista ograđuje se od zahtjeva Ružice Vukovac koja je podnijela zahtjev za ‘šest plus šest’ plaća na koje imaju pravo samo neki državni dužnosnici nakon prestanka obnašanja dužnosti te njenih izjava u kojima tvrdi da je to napravila zbog medijske pažnje”, stoji u priopćenju Mosta.

Podsjetimo, Ružica Vukovac na mjestu državne tajnice bila je samo 2 tjedna. Imenovana je 13. travnja, a razrješenja 28. travnja. Unatoč tomu, zatražila je naknadu 6 plus 6. Jučer je kazala kako je to učinila namjerno jer je opstruiraju u kampanji za lokalne izbore.

“Ja trebam medijski prostor i moram se služiti različitim spinovima kako bih ga dobila. Nažalost određenim lokalnim medijima pristupa nemam. I to je ono što me boli”, poručila je Vukovac.

No, u Mostu za takvo objašnjenje, očito nemaju razumijevanja.

”Iako razumijemo financijsku situaciju u kojoj se Ružica Vukovac nalazi, zalažemo se za smanjivanje privilegija političarima, što smo pokazali izmjenama Zakona koje su izglasane i na snazi, kao i za ukidanje uhljebljivanja, stoga ovakvi postupci nemaju opravdanje.

Istodobno, ne možemo podržati ni medijski linč usmjeren na Ružicu Vukovac, koji je izostao kada su u sličnoj situaciji bili političari drugih stranaka. Podsjećamo, Ružica Vukovac jedna je od rijetkih koja nije iskoristila pravo na 6+6 plaća kada je na to imala pravo. O ovim će događajima, sukladno nadležnostima stranačkih tijela, nakon lokalnih izbora raspravljati Nadzorni odbor Mosta Nezavisnih lista”, priopćeno je iz Mosta.

Facebook Komentari