Jaques oduševio u finalu, ali glasovanje nije dobro….

Večeras Europa bira najbolju pjesmu Eurovizije 2017. Svih 26 zemalja završilo je svoje nastupe, a završilo je i glasovanje. U finalnoj večeri mogle su glasovati 42 zemlje sudionice.

Nakon glasovanja stručnih žirija 42 zemlje sudionice u vodstvu je bio Portugal, a slijedile su Bugarska, Švedska, Australija i Nizozemska. Naš predstavnik je bio na 22. mjestu.

U dramatičnoj završnici 62. Eurosonga na kraju pobjedio je Salvador Sobral iz Portugala s pjesmom ‘Amar Pelos Dois’. 29-godišnji Portugalac pobjedio je s pjesmom čija je autorica njegova sestra. Iako je više glasova publike dobila Bugarska presudili su glasovi žirija, pa je pobjedio Portugal.

HRT-ov predstavnik Jacques Houdek s pjesmom My friend nastupio je trinaesti po redu. Na velikoj eurovizijskoj pozornici pridružilo mu se pet mladih i iskusnih glazbenika.

Među njima su bili prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon. Suveren nastup našeg predstavnika publika je i u finalu nagradila glasnim pljeskom, javlja HRT.

No, na kraju je Jaques završio na 13. mjestu, a kao 13. je i nastupio.

Facebook Komentari