Esih će proći bolje od Prgometa kao kandidatkinja u Zagrebu, ali će HDZ proći bolje s listom

Ad

Gosti TNT-a novinari Frenki Laušić i Sanjin Španović komentirali su i odlazak Zlatka Hasanbegovića iz HDZ-a i njegovom pridruživanju Bruni Esih na listi za Zagreb.

Koliko je za Plenkovića opasan potez Hasanbegovića koji se pridružio Esih?

“Ono što njemu ide u koristi je da Hasanbegović, Esih i Glasnović, koliko god ne vole ovakav HDZ, još manje vole oporbu pa kad se bude preslagivala Vlada u lipnju, ako se ne pogorša situacija, njih bi troje mogli glasati za tu Vladu u strahu da ne isprovociraju nove izbore. No, ne znamo s kim će HNS koalirati. Esih, Hasanbegoviću i Glasnoviću bi bilo pametnije da su u stranci ostali jer mislim da neće sami puno napraviti”, rekao je Laušić.

“Čini mi se da će Esih proći bolje od Prgometa kao kandidatkinja u Zagrebu, ali će HDZ proći bolje s listom. U Zagrebu će svaki glas ovisiti i može se dogoditi da će Bandiću te tri ruke možda ovisiti za stvaranje većine, ako bude izabran za gradonačelnika. Oni bi tada mogli zatražiti referendum o promijeni imena trga maršala Tita i na taj će način dobiti dio desnice”, rekao je Španović.

HDZ zapravo nema prirodnog partnera. Koliko HDZ-u može ići na ruku da se ti glasovi ne rasipaju?

“Imate drugi problem, a to je Most koji je svjetonazorski blizak, ali postoji i radikalno lijevo krilo u Hasanbegoviću, Esih i Glasnoviću. U slučaju da se pokaže da SDP-u rejting nije baš najbolji i ukoliko dođe do izbora treba prođi onih 5 posto da se uđe u Sabor. Esih je dobila oko 12 tisuća prefernecijalnih glasova, a će se sad vidjeti koliko će dobiti kao nezavisna. Oni se mogu očeličiti i zatražiti nove izbore”, rekao je Španović.

Facebook Komentari