Dodik ponovio da ne odustaje od odcjepljenja od BiH: I to će se dogoditi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da će referendum o odcjepljenju od BiH biti održan kada budu stvoreni uvjeti.

“Hoće li se to dogoditi 2018. ili neke 2028. to uopće nije važno sa stajališta nacionalnog i državnog interesa. Potpuno sam uvjeren da će se to dogoditi. Vodio ja taj proces ili ne, ja sam potpuno uvjeren”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj luci.

On je ocijenio da je SNSD imao dugoročnu viziju kada je govorio o tome da se to može učiniti na taj način.

“Mi nismo propagirali da ćemo uzeti oružje, pa ćemo nešto činiti”, dodao je Dodik.

On je ponovio da je BiH hibrid koji ne funkcionira, te napomenuo da u posljednjih 20 godina nije bilo projekta koji je realiziran u BiH, a da je bio u interesu Republike Srpske.

“Svih ovih godina mi smo se borili za naše infrastrukturne i druge projekte, radili na tome, od BiH smo imali samo opstrukcije i otimanja nadležnosti. Ništa drugo nismo imali”, napomenuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, usprkos tome, Republika Srpska funkcionira i jedina je samoodrživa.

“Da nema stranaca i da se izmakne Cormakova i još nekoliko veleposlanika – Britanac i drugi, BiH uopće ne bi postojala. Oni više rade za BiH nego što predstavljaju svoje zemlje, održavaju to tamo što mogu da održe. To je pitanje danas ovdje svih nas, a ne Republika Srpska”, rekao je Dodik.

On je ukazao da Srpska ima parlament, institucije, Vladu, fondove, predsjednika i da može donositi svaku odluku.

“Treba se vidjeti da Republika Srpska funkcionira, da radi njen budžet i njeni računi, treba vidjeti da u Srpskoj postoje institucije”, naglasio je Dodik, prenose nezavisne.com.

Facebook Komentari