Pupovac tvrdi da je Z. Marić teret za Vladu, evo što Plenković kaže, ima li potporu manjinaca

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u subotu na završnoj manifestaciji Doručak s hrvatskih farmi, gdje je komentirao i dnevnopolitička zbivanja.

Šef Mosta Božo Petrov proziva premijera da je sada u Agrokoru otkrio kriminal i pita se kada će doći kraj istraga i potencijalna uhićenja.

“Ne znam što on kaže. Vlada radi svoj posao, institucije kao što su DORH i policija rade svoj. Niti se miješamo niti znamo u kojoj su fazi istrage. Ukoliko treba dodatnih sredstava za dodatne aktivnosti onda je zadaća Vlade da tome izađe u susret na zahtjev DORH-a”, kazao je premijer.

Milorad Pupovac u intervjuu za Novosti nazvao je ministra Zdravka Marića teretom za Vladu. Ima li Vlada još uvijek potporu SDSS-a?

“Ima, ima. Vidjeli ste u svim glasovanjima u Saboru, potpora svih manjinskih zastupnika je jasna. Mi gradimo hrvatsko društvo u kojem se svi građani, a pogotovo manjine moraju osjećati dobro. Zakonima smo uredili na najvišoj razini zaštitu nacionalnih manjina. Očekujem da svih osam zastupnika manjina i dalje budu dio parlamentarne većine”, uvjeren je premijer.

Kazao je da su u fazi da razgovaraju s parlamentarnim strankama kako bi formirali novu većinu.

“Nastavit ćemo raditi na programu i onome što je dobro za Hrvatsku. Hrvatski brod ide dobrim putem, a sa situacijom u Agrokoru smo pokazali da Vlada upravlja procesom i krizom”, naveo je Plenković.

Komentirao je i medijske napise kako će Vlada doživjeti rekonstrukciju, odnosno da će neki ministri biti smijenjeni.

“Ne znam otkud spinovi o novim ministrima”, rekao je Plenković.

Facebook Komentari