Prenar za Al Jazeeru: Sauchina promjena stava nije bila plod njegove slobodne volje

Izvor: Dražen Prša

“Većina koju trenutno imamo u Saboru nije većina koja predstavlja demokratsku volju birača jer je nastala tako da su se protivnici HDZ-ove politike potkupili ili ucijenili i preko noći postali njeni zagovornici”, kazao je u intervjuu za Al Jazeeru saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Na pitanje postoje li dokazi za takve tvrdnje, Pernar kaže kako se može reći da ih nema, ali da treba sagledati širu sliku.

“Mi možemo reći da ih (dokaza) nema, ali kada povežete stvari u širu sliku, kada zatvorite krug indicija, jednostavno se nameće da razlog zašto određeni zastupnici preko noći mijenjaju stavove nije vezan uz, ne znam, njihovu slobodnu volju, već druge metode političkih pritisaka koji po svojoj prirodi nisu legitimni.

Kada netko danas kaže jedno, a sutra glasa drugo, ili ako netko tko je godinama oštri protivnik nečega odjedanput postane zagovornik toga, kao recimo Tomislav Saucha, jasno je da njegova promjena stava nije plod njegove slobodne volje i samostalnog izbora, već je netko na taj njegov izbor utjecao”, kazao je Pernar u razgovoru za Al Jazeeru.

Na pitanje zašto se nekonvencionalno, a ponekad i s podsmjehom, odnosi prema državnim institucijama, iako i sam djeluje unutar jedne, Hrvatskog sabora, Pernar se opet ‘okrznuo’ o slučaj Tomislava Sauche.

“Pogledajte, recimo, kako funkcionira DORH – prvo kada je trebalo pritisnuti Sauchu, tvrdili su da su potpisi za dnevnice vrlo vjerojatno njegovi. Nakon što je Saucha digao ruku za HDZ, znači dao podršku HDZ-ovoj većini, odjedanput sad javlja DORH da je pao stupanj vjerojatnosti da su potpisi njegovi i da su oni sad vjerojatno, a ne vrlo vjerojatno, njegovi.

Znači, naše institucije su duboko politizirane i instrumentaliziraju se, na žalost, za političke obračune. I to je pitanje pravde, poštenja, objektivne krivnje ili nedužnosti, pitanje sasvim drugog reda”, smatra Pernar.

Facebook Komentari