Kandidat Živog zida za gradonačelnika Vukovara dužan je 13.000 kn za komunalnu naknadu i ne misli to platiti

Kandidat Živog zida za gradonačelnika Vukovara Pavao Josić Gradu Vukovaru na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda duguje gotovo 13.000 kuna. Na to je ukazao anonimni izvor koji nam je dostavio i Rješenje o ovrsi izdano 1. prosinca 2016. godine. Prema tome Rješenju Josić, inače vlasnik obrta za ugostiteljstvo i turizam Megaron, komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda nije plaćao od 1. kolovoza 2015. do 21. studenoga 2016. godine.

– Čovjek koji u svojim svakodnevnim javnim istupima zaziva poštenje i djelovanje pravne države dužan je Gradu Vukovaru 12.981 kuna za komunalnu naknadi i za naknadu za uređenje voda. On bi vodio grad, a nije u stanju voditi ni svoj obrt i tom istom gradu duguje gotovo 13. 000 kuna – navodi izvor portala lokalni.hr.

Komentirajući ove navode Josić ne krije da nije plaćao prispjele račune za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda.

– Činjenica je da nisam plaćao te račune, ne plaćam ih ni sada, a već sada mogu reći da ih neću plaćati niti u budućnosti. Neću ih plaćati sve dok su ti iznosi toliko visoki jer se radi o klasičnom reketarenju. Ovo je način da izrazim svoj revolt pri čemu sam bio svjestan da će mi naplatiti te račune kroz ovrhu, ali i da neću dati novac – rekao je Josić.

Podsjeća i kako je on u Vukovar donio tri milijuna kuna što je uloženo u izgradnju Vile Vanda za što je dobio i priznanje EU za energetsku učinkovitost. Tvrdi i da zna tko je izašao u javnost s tim dokumentom kojega mogu imati samo on i gradska uprava.

– Smeta im jer ja glasno govorim o nekim stvarima o kojima drugi šapuću kao i jer sam progovorio o nekim namještenim uhljebljivanjima. Pri tome ne kažu kako mi je isti taj Grad Vukovar, na ime računa izdanih za smještaj tijekom Sinjske alke, dužan 24.000 kuna. Kako god ja ću i dalje nastaviti pričati, a taj reket niti dalje neću plaćati – rekao je Josić.

Facebook Komentari