Bernardić najavio moguću koaliciju s HNS-om, IDS-om, HSS-om i HSU-om

U Bjelovaru je danas predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio kako postoji mogućnost da ta stranka, nakon HSS-a i HSU-a, koalira s HNS-om i IDS-om.

“Krećemo s HSS-om i HSU-om, a kasnije ćemo nastaviti s našim partnerima, HNS-om i IDS-om”, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare na bjelovarskoj tržnici, gdje je govorio na temu minimalnog udjela poljoprivrednih proizvoda OPG-ova na policama trgovačkih centara te o Zakonu o državnom poljoprivrednom zemljištu, koji je u javnoj raspravi.

Kazao je kako je “sada očito” da su premijer Plenković i ministar Marić znali za situaciju u Agrokoru, te dodao da bi za hrvatske građane bilo najbolje da povjerenje i stabilnost ‘pronađu na prijevremenim izborima’.

Odluku Vlade da odobri DORH-u, na njihov zahtjev, pet milijuna kuna za istragu u Agrokoru smatra “spinom pred lokalne izbore”.

“Ne može se DORH podmazivati da bi radio svoj posao, mora raditi neovisno i nitko na njega ne može imati politički ili bilo kakav drugi utjecaj”, izjavio je Bernardić.

“Ovo je vlada interesa, krupnih interesa i uvoznih lobija a ne interesa građana”, rekao je Bernardić. Dodaje da bi minimalna zastupljenost hrvatskih poljoprivrednih proizvoda na policama svih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj trebala biti 40 posto.

Facebook Komentari