Vijeće ministara BiH: Snažan početak izborne kampanje uz nestabilnu vlast

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je u petak kako u Bosni i Hercegovini više nema parlamentarne većine koja bi garantirala stabilnost vlasti, ali je poručio kako će njegova vlada nastaviti obavljati svoj posao i nastojati donositi zakone i odluke u općem interesu.

“Vladajuća većina je narušena i svi svjedočimo snažnom početku izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, koja je, nažalost, počela 16 mjeseci prije izbora”, kazao je on na konferenciji za novinare u Sarajevu, koju je sazvao kako bi predstavio rezultate rada Vijeća ministara nakon dvije godine mandata.

Ustvrdio je kako su u tom razdoblju postignuti dobri rezultati, posebno na ekonomskom planu, ilustrirajući to statistikom koja govori kako je Bosna i Hercegovina u 2016. godini zabilježila rast izvoza od 4,8 posto u odnosu na 2015. godinu, broj zaposlenih povećan je za tri posto, vanjskotrgovinski deficit smanjen je za dva posto, uz istovremeno povećanje obujma trgovinske razmjene s inozemstvom za 366 milijuna eura.

Facebook Komentari