Odgajateljice u zagrebačkim vrtićima provjedovale protiv ‘strahovlade i mobinga’

Na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića prosvjeduju odgajateljice u zagrebačkim vrtićima. Loši uvjeti rada, prevelike grupe, mobing, nedostatak infrastrukture samo su neki od problema koji muče odgajateljice.

Na temelju prijedloga Upravnog vijeća, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je danas rješenje o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec Merice Matijević, a na mjesto v. d. ravnateljice imenovana je Snježana Mutak, pedagoginja u tom vrtiću, priopćeno je iz zagrebačkog Gradskog ureda obrazovanje kulturu i sport.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Remetinec jednoglasno je donijelo odluku o razrješenju Matijević s mjesta ravnateljice prije isteka vremena na koje je imenovana, obzirom da nije ispunjavala zakonom i drugim propisima ili općim aktima Vrtića utvrđene obveze, stoji u priopćenju.

Smjenu ravnateljice zbog navodnog mobbinga nad zaposlenicima vrtića u više su navrata tražili iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture, a na današnjem prosvjedu na glavnom zagrebačkom trgu opetovano traže smjenu, sada već razriješene ravnateljice Remetinca, humano radno okruženje, rad u dostojanstvenom uvjetima i poštivanje svakog radnika, a protiv straha na radnom mjestu, mobbinga i strahovlade pojedinih ravnatelja.

Facebook Komentari