Novinar nakon napada završio na Hitnoj, gradonačelnik Požege tvrdi: Nisam mu udarao glavom o zid

Gradonačelnik grada Požege, Vedran Neferović (HDZ), danas je fizički napao novinara 034 Portala, Mladena Mirkovića oko 10.50 sati, piše 034 Portal.

Do incidenta je došlo uoči press konferencije sazvane radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri. Novinar je došao na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom pri čemu je došlo do napada u prostoru gradske vijećnice.

Gradonačelnik je Mirkovića, kako piše portal, pritisnuo uza zid te udario njegovom glavom o zid, nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice. Tom je prilikom Mirković umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice vikale gradonačelniku da to ne čini.

Nakon incidenta, novinar je zatražio pomoć liječnika te će se opseg zadobivenih ozljeda znati nakon pregleda u OŽB Požega, dok je o cijelom događaju obaviještena policija koja obavlja očevid.

Gradonačelnik Neferović govori drugačije:

‘Lokalni 034 portal godinu dana laže o mojoj obitelji, ocu, meni. Jutros je na tom portalu objavljen jedan lažni članak. Prije primanja novinara koje sam imao zakazano za 11 sati, pozvao sam novinara 034 portala i pitao ga tko je pisao taj jutrošnji članak. On je rekao da je on autor, pa sam ga uhvatio za jaknu i izbacio iz gradske kuće. Ja sam za kritiku, ali nisam za to da budem žrtva lokalnih nadripisara kojima bih se valjda trebao dodvoravati’, kaže Neferović.

‘Fizički obračun nije rješenje, ali zakon ne staje na stranu nekome tko je žrtva, a ja sam godinu i pol dana žrtva laži koje pišu o meni i mojoj obitelji’, dodaje.

Novinar, tvrdi Neferović, ne govori istinu kad govori da mu je nabijao glavom o zid, a za što, kaže Neferović, ima i svjedoke – zaposlenice Grada.

Razgovarali su i sa zamjenicom gl. urednika portala 034 Matejom Barukčić.

‘Ja sam došla na Mladenov poziv na mjesto događaja, tad je već tamo bila Hitna i policija. Bio je prisutan i zaštitar koji radi u Gradskoj kući. Mladen je policiji rekao da ga je Neferović prvo gurnuo uza zid, a onda i udario glavom u zid. Psovao je i govorio da će nas sve pobiti, a glasnogovornica ga je pokušala smiriti. Mladen nije agresivna osoba, radimo zajedno već godinu dana i sumnjam da je Mladen povukao prvi potez, vjerujem da je napadnut zbog naših tekstova kojima kritiziramo rad gradonačelnika Požege. Mladen je ozlijeđen i trenutno je na Hitnoj pomoći, kazala je Barukčić, prenosi N1.

Share This Article