Kerum kopa tunel pod morem, a predstavio je i kandidata za župana: Kombinacija bodula i vlaja

Kandidati HGS-a za splitskog graodnačelnika i župana Željko Kerum i Petroslav Sapunar predstavili su u kinu u trgovačkom centru Joker program za Split, odnosno Splitsko-dalmatinsku županiju.

Najavio je Kerum dizanje naknade za penzionere, nezaposlene, za rodilje, POS-ove stanove, nove vrtiće i škole. Također, i starački dom. S vrtićima bi odmah krenuo kao i u prvom mandatu. Naravno, prvi korak je proračun.
– Svi POS-ovi stanovi su moja zasluga, imam zemlju i u Lori i u Dujmovači i spreman sam opet to dati za stanove za podstanare. Opet će me pitat zašto ja, pa zato što ja imam, a oni nemaju – govorio je Kerum.

Za socijalna izdvajanja su, kazao je, potrebni projekti, a samo od garaža i renti bi se itekako moglo dobro uprihoditi. Garaže ili parkirališta bi bili na Zvončacu, Starom placu, Bačvicama, Firulama, Poljani Tina Ujevića, najavio je i metro, te niz gradskih projekata, od Gripa, Spaladium Arene, Kopilice, Dračevca, Karepovca… Na Trgu hrvatske bratske zajednice bi bilo sjedište administracije.

– Sve bi tu bilo na jednom mjestu. Ako postoji jedna sporna parcela, ma nije greda, riješit ćemo – iznosio je Kerum dobro raspoložen.

Ono što svakako posebno treba izdvojiti je cestovni i pješački promet od Zvončaca do Duilova. Prezentirao je to Kerum na karti, sa svakim korakom objašnjenim kuda bi išla cesta, a kuda lungo mare.

Osim tunela pod morem koji bi spajao gradsku luku, od zapada do istoka, prezentiranom kroz film, Kerum je najavio i tunel od Stinica do Barbarinca. Mora se misliti na vizure i učinkovitost.

– Čim dođemo u Banovinu stavit ćemo kolpa morta i vezat ćemo krmom brodove na Zapadnu obalu i u pet godina ćemo uprihodovati tih 7 milijuna eura samo od veza. Pet garaža napravi takav prihod da se može od njih, od rente, napraviti ne deset vrtića i škola, nego 20. Potrebno je znanje, iskustvo, volja i želja. To može raditi neko ko zna, mene ne interesiraju zogovi za balote po kvartovima, radit ću ovo što kaže struka. Ako ova ideja dopre do građana, jasno je da će mi dati glas – kazao je medijima nakon izlaganja.

Dodao je da je siguran da će pobijediti najbolji i da vjeruje da je to on.

– Ja sam daleko od konkurencije, nebo i zemlja, ljudi se bave samo teorijom, prozivaju druge i ulaze u konflikte. Ja ne želim svađe – kazao je Kerum.

Sapunar je također izdvojio glavne odrednice svojega programa, kao što su rješavanje gospodarenja otpadom, razvoj poduzetništva, održivi turizam, razvojni projekti, socijalna politika, čišćenje od mina, program demografske obnove iz kojega, izdvojimo da bi majkama bilo skraćeno radno vrijeme, ali za višu plaću. Također, jedan od strateških projekata je tunel Kozjak.

Dvorana je imala priliku i zapljeskati kandidatkinjama za dožupanice, izuzetnim ženama, kako ih je nazvao Sapunar, Nevenki Bečić i Editi Grubišić.

Najavljujući Sapunara, Kerum je rekao da je uvjeren da će on biti najveće iznenađenje izbora.

Sapunar je, kaže, samozatajan, rijetko ulazi u sukobe, a s osam godina na čelu Županijske skupštine dobro zna svu problematiku.

– Reako sam da ćemo dati podršku Zlatku Ževrnji, ali kad su njega žrtvovali, odlučili smo izaći s našim kandidatom – kazao je Kerum.

Nasmijao je Kerum nakon prezentacije Sapunara opisom kandidata HGS-a za župana:

– Rekao sam vam: jasan, samozatajan i pristojan. Kombinacija bodula i vlaja, prenosi dalmatinskiportal.hr.

Facebook Komentari