Evo što Plenković kaže o suradnji s Mostom, DORH-u i Agrokoru ali i mogućnosti velike koalicije

Izvor: N1

Premijer Andrej Plenković je u petak na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za Zagrebačku županiju prokomentirao aktualnu političku situaciju u zemlji, sredstva koja su dodatno odobrena DORH-u za istrage u Agrokoru i mogućnost velike koalicije s SDP-om nakon lokalnih izbora.

Na novinarsko pitanje o imenovnju novih ministara Andrej Plenković je ponovno naglasio da nema žurbe.

Dan koji je uzdrmao Vladu: Hladnokrvno razrješenje ministara i još 9 važnih događaja

“Dobro je da svatko izrazi svoje mišljenje, procedura je jasna. Na prvoj sjednici Sabora nakon lokalnih izbora predstavit ćemo nove ministre. Sve ide glatko, ako netko primijeti da škripi, neka mi javi, kazao je Plenković.

Upitan da prokomentira Vladinu odluku da se DORH-u odobri još pet milijuna kuna za istragu je li bilo kriminalnih radniji u Agrokoru Plenković je kazao kako je dodatna sredstva od Vlade zatražio sam DORH.

“Tražili su od Vlade dodatna stredstva. Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan je taj koji napiše pismo Vladi – “Dobar dan, treba nam više sredstava”. Što je tu sporno?”, upitao je pomalo uzrujano Plenković. “Zar mislite da je pritisak ako vas DORH traži sredstva? Mislite da bih tajno morao davati novac? Oni će opravdati taj novac. Ajmo malo zamijeniti teze. Što radi odgovorna vlast u državi koja je članica EU i NATO-a? Vlast se ne miješa u rad pravosuđa. Ne radimo hajku, niti tražimo politički skalp već omogućujemo inistitucijama da rade odgovorno svoj posao. To je ta fina nijansa između politikanstva i ozbiljne politike. Ja pripadam ovoj drugoj”.

Plenković je prokomentirao i poruke iz Mosta da su spremni ponovno surađivati s HDZ-om – ako se Plenković makne.

“Moja suradnja s kolegama iz Mosta u Vladi je bila dobra i neću reći niti jednu lošu riječ”, kazao je premijer.

Na pitanje je li moguća velika koalicija sa SDP-om Plenković nije izravno odgovorio, ali nije to odbacio kao mogućnost.

“O tom potom, vidjet ćemo nakon izbora. Daleko smo od toga”, kazao je Plenković.

Što se tiče potencijalnih tužbi na račun Hrvatske zbog Agrokora premijer je još jednom istaknuo da je okvir zakona o izvanrednoj upravi – vrlo čvrst.

“Plan A traje. Jeste li doživjeli tsunami? Niste! Jesmo li ga spriječili? Jesmo! Ajmo malo govoriti o tome”, naljutio se Plenković.

Facebook Komentari