Anketa otkriva Ahilovu petu MOST-a: Evo kako su za drugi krug raspoloženi birači Metkovića

RTL-ova anketa otkriva mogućnost MOST-ovog apsolutnog gubitka na lokalnim izborima, jer, ako izgube Metković – jedino pravo uporište te stranke iz kojega dolaze svi viđeniji MOST-ovci, zasigurno su najveći gubitnici lokalnih izbora.

Sukob partnera odražava se i u gradu u kojem je prije četiri godine MOST zabljesnuo i nakon toga, ili baš zbog toga, otisnuo se u visoku politiku.

U Prvom krugu tako je prema RTL-ovoj anketi MOST-ova kandidatkinja u blagoj prednosti u ulazi u drugi krug s HDZ-ovim kandidatom.

anketa

U drugom krugu, prema anketnoj raspoloženosti birača je u prednosti također MOST-ova kandidatkinja, no pravo je pitanje kome će se, ako će se ikome, prikloniti ostali birači. Birači HSS-ovog Stipe Gabrića Jamba vjerojatno neće većinom otići MOST-ovoj kandidatkinji. A zasad ima i 7,9 posto neopredijeljenih koji će izići na izbore.anketa2

Prave probleme otkriva biračko raspoloženje na listama za gradsku skupštinu (vijeće). Ako MOST-ova kandidatkinja i pobijedi na izborima, teško će moći vladati, jer je, opet, teško očekivati da će se HSS-ovi vijećnici prikloniti MOST-u. Svakako, vrlo neizvjesno.

anketa3

Facebook Komentari