VIDEO Mladi srpski komunisti tortom napali francuskog filozofa

Uz povike ‘ubojico, napusti Beograd’ i ‘ovaj gad se zalagao za bombardiranje Jugoslavije osam godina prije intervencije NATO-a’, trojica radikalnih ljevičara prekinula su u srijedu navečer predavanje francuskog filozofa Bernarda-Henrija Levyja u beogradskom Kulturnom centru poslije projekcije njegovog filma ‘Pešmerga’ u okviru programa Beldoks. Pored salvi uvreda, Levy je dobio i tortu u lice.

Kako javljaju srbijanski mediji, ozbiljniji incident spriječili su snimatelji različitih televizija, koji su zadržali jednog od napadača koji pripada Savezu komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), a koji je htio fizički nasrnuti na francuskog filozofa.

Prije same projekcije Levyjevog filma, na pozornici iznad mjesta gdje je redatelj Goran Marković trebao razgovarati s francuskim filozofom, drugi je mladić razvio transparent na kojem je na engleskom jeziku pisalo ‘Bernard Levy podržava imperijalistička ubojstva’, dok je u potpisu stajalo SKOJ, a bio je nacrtan i srp te čekić.

Nakon incidenta Levy se vratio u dvoranu, zahvalio se publici što je odgledala njegov film i kazao kako se Srbija nije promijenila u onolikoj mjeri koliko su se nadali njezini prijatelji, dodajući kako je publika svjedočila ‘fašističkom činu’.

Facebook Komentari