Šojat: Ulupani su milijuni kuna u zonu u kojoj raste korov, nitko ne stavlja u funkciju postojeće prostore

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka, Ivana Šojat, održala je danas s kandidatima za zamjenike, Sandom Pašuld i Milanom Opačkom, konferenciju za medije kod Industrijske zone Nemetin.

Mjesto za razgovor s novinarima odabrano je kako bi se još jednom pokazala promašena politika dosadašnjih gradskih uprava Osijeka.

Nagrađivana hrvatska, odnosno osječka književnica, Ivana Šojat govorila je o svojim planovima za pokretanje gospodarstva u Osijeku koji se temelje na angažiranju stranih i odgovornih ljudi, boljem povezivanju sa strukturama na razini države, stvaranju bolje ulagačke klime u Osijeku, angažiranju uglednih poslovnih ljudi iz svijeta, boljoj iskoristivosti fondova Europske unije te kreiranju poticajnih mjera samog Grada.

Dok su na jednoj strani ulupani desetci milijuna kuna u poslovnu zonu na kojoj je rast korova danas skoro jedina aktivnost, na drugoj strani nitko ne rješava problem brojnih poslovnih prostora u Osijeku, koji mogu biti stavljeni u funkciju poticanja gospodarstva u našem gradu, naglasila je Ivana Šojat.

Preduvjet za sve te mjere je učinkovita gradska uprava, rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice, ugledna osječka odvjetnica Sanda Pašuld.

Slabo snalaženje u brojnim propisima, nerazumijevanje administrativnih postupaka, prekomjerno čekanje na neki dokument, predstavljaju administrativne barijere poduzetnicima i stvaraju otpor prema pokretanju vlastitog posla.

Planiramo u okviru restrukturiranja gradske uprave osnovati poseban ured za poduzetnike i obrtnike. Cilj i svrha tog ureda je da on bude jedinstveno mjesto na koje se potencijalni poduzetnici i obrtnici mogu obratiti za pomoć oko savjetovanja o osnivanju obrta ili trgovačkog društva, o financijskom savjetovanju, o administrativnom savjetovanju oko popunjavanja raznih obrazaca koji su poduzetnicima potrebni za brojne svrhe, o korištenju mjera za zapošljavanje, o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog režima, EU fondova, o porezima i slično.

Facebook Komentari