Sisačko-moslavačka županija traži od bivše županice Lovrić Merzel gotovo pola milijuna kuna

USKOK sumnjiči Merzel da je za privatne i stranačke potrebe organizirala domjenke na trošak županije te plaćala privatne
Sisačko-moslavačka županija je, prateći optužnicu protiv bivše županice Marine Lovrić Merzel, ovog tjedna protiv nje predala Općinskom sudu u Sisku još jednu tužbu za naknadu štete. Od nje traže povrat ukupno 491.154,71 kune, sa zakonskim kamatama.

Oko 290.000 kuna traže temeljem optužbi USKOK-a da je od 2005. od kraja 2013. godine, u prostorima Lovačke kuće Brezovica, za svoje privatne potrebe, ali i potrebe političkih sastanaka, organizirala domjenke za koje je troškove podmirila županija. Dodatnih 35.175 kuna traže zbog privatnih domjenaka, kao i domjenaka za njezine prijatelje i koalicijske stranačke partnere, koji su od 2010. do 2013. godine održavani u raznim ugostiteljskim objektima, ali i za kupnju robe u trgovinama, za što je također račune plaćala županija, piše lokalni.hr.

Već treća tužba

I konačno, traže povrat 164.773 kune, za koliko USKOK sumnjiči bivšu županicu da je oštetila županiju plaćajući privatne troškove službenim Diners i American karticama. Među tim troškovima su i jelo i piće u skupim jadranskim restoranima u vrijeme kada tamo nije imala nikakve službene susrete pa čak i u vrijeme dok je koristila godišnji odmor, kao i troškovi goriva u vrijeme godišnjeg odmora.

Ovo je treća tužba županije za naknadu štete protiv bivše županice. Prethodnom su tražili povrat 200.000 kuna, za koliko se sumnja da je županija oštećena prodajom Cesta Sisak te povrat 5,6 milijuna kuna, za koliko se sumnja da je preplaćen objekt bivšeg Auto salona Popec, koji je županica kupila za smještaj Zavoda za hitnu medicinu.

Facebook Komentari