Komerički svjedočio na suđenju Nadanu Vidoševiću: Tko je kome prao novac

Na suđenju u slučaju “Remorker” protiv bivšeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića i ostalih, svjedočio je producent Davor Komerički, koji je u ovom slučaju već osuđen na temelju priznanja.

Kaže da je povezao Vidoševića i Igora Premilovca, koji je prao novac Komore preko svoje češke tvrtke “Remorker”. Od Premilovca je osobno preuzimao gotovinu i donosio Vidoševiću ili njegovoj tajnici Peternel.

Komerički je radio razne projekte za HGK. Kaže da ga je potkraj 2006. Vidošević pozvao i tražio da pere novac Komore u njegovu korist. Odbio je to činiti preko svojih tvrtki.

Operativac je bila je Vidoševićeva tajnica Peternel. Ni jedan marketinški projekt Komore za pranje novca nije mogao proći bez Vidoševića, kojeg su svi zvali “šef”.

Za Premilovca Komerički kaže da je bio poznat i izvan marketinških krugova te da je prao novac za 100-tinjak tvrtki. Komerički je osobno donosio novac.

Komerički kaže da nije zadržavao postotak od opranog novca. Radio je sve iz straha da ne izgubi stalni i marketinški posao s Komorom. Iz iskustva je, kaže, znao da to nije iznimka, već pravilo svakog poslovanja u Hrvatskoj, prenosi HRT.

Facebook Komentari