Kajtazi također uskraćuje podršku Plenkoviću zbog Brkićeve izjave?

Izvor: Dražen Prša

Zastupnik Kluba nacionalnih manjina Veljko Kajtazi ocijenio je danas kako je izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da manjine neće određivati sastav i smjer Vlade neprimjerena, te je zatražio da se Vlada i premijer Andrej Plenković jasno distanciraju od takvih izjava.

“Vlada i premijer Andrej Plenković moraju se jasno distancirati od spomenutih izjava jer izabranim zastupnicima u Hrvatskom saboru nitko ne može govoriti da ne mogu odlučivati o procesima kao i svi ostali zastupnici”, napisao je Kajtazi na svojoj Facebook stranici.

Istaknuo je kako je Klub nacionalnih manjina konstruktivan element i podrška u radu svake Vlade, a kao uvjet za to uvijek su tražili samo poštivanje važećeg Ustava i zakona.

Brkićeva izjava nije jedina neprimjerena izjava visokopozicioniranih političara u posljednje vrijeme, kaže Kajtazi, jer je i bivši predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov nedavno osporavao mogućnost da zastupnici manjina odlučuju jednakopravno kao i ostali.

“Takve izjave sve su češće otkad HDZ i Most ne mogu pronaći zajednički jezik u rješavanju problema koji se ne tiču nacionalnih manjina i na koje nacionalne manjine nemaju utjecaja. Vjerujem da sve izjave u tom smjeru imaju za cilj skrenuti fokus s gorućih problema u našoj državi”, navodi Kajtazi.

Radin ne da potporu Vladi: HDZ se mora distancirati od Brkića, ispriku ne očekujem

Facebook Komentari