Slobodna Hrvatska: Prvi put u povijesti Vlada se proglasila nadležnom za kaznene prijave

Slobodna Hrvatska organizirala je izvanrednu press konferenciju vezano uz kaznenu prijavu koju su podnijeli ‘nadležnom pravosudnom tijelu RH protiv četiri fizičke osobe građanina RH i samoinicijativni nepotpisani pamflet Vlade RH vezano za istu kaznenu prijavu’, navode u pozivu.

”Nakon “presude” Vlade RH koja se tim pamfletom uplela u rad drugog nadležnog pravosudnog tijela Republike Hrvatske notorno je da je kaznenoj prijavi “presuđeno”. Koji djelatnik pravosuđa će se usuditi protiviti “presudi!?”, navode u pozivu.

Ivan Pokupec iz Slobodne Hrvatske prvi se obratio novinarima:

“Pitamo se zašto je gospodin Glasnović išta potpisivao. Isti taj gospodin Glasnović nas je nazvao jugoudbašima, iako su dvojica od nas trojice koji pred vama stojimo hrvatski branitelji. Ja sam u vrijeme rata imao šest godina. Uz dužno poštovanje gospodinu Glasnoviću kojeg cijenim, mislim da bi bilo pošteno da prizna da ga je Plenković prevario i da povuče svoj potpis”, kazao je.

Danijel Galović, supredsjednik Slobodne Hrvatske:

“Prvi put u povijesti se dogodilo da se vlada proglasila nadležnim za kaznene prijave. Oni u nepotpisanom pamfletu tvrde da je naša prijava neosnovana. Trebaju li građani nakon ovoga slati prijave Vladi ili USKOK-u?”, rekao je Galović, prenosi N1.

Podsjetimo, Slobodna Hrvatska, koju čine bivši članovi Živog zida, podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako tvrde, sumnje da je pomićivao saborske zastupnike. Osim protiv Plenkovića, prijavu su podnijeli i protiv Željka Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo.

Facebook Komentari