Pozlilo mu, pa odgođeno suđenje okrivljeniku za seksualno zlostavljanje životinja

Zagrepčanin Ivor Ivanišević, optužen za seksualno zlostavljanje životinja i razmjenu nastalog perverznog sadržaja putem interneta, nije se pojavio na Općinskom kaznenom sudu gdje mu je danas trebalo početi suđenje.

Njegovi odvjetnici Krešimir Krsnik i Boris Vinčić predočili su sudu medicinsku dokumentaciju iz koje proizlazi da je optuženome jučer pozlilo.

Riječ je o dokumentaciji na francuskom jeziku koja mora biti prevedena.

Osim toga, obrana je zatražila da se suđenje zatvori za javnost kako bi se zaštitio okrivljenikov osobni život.

“Svima je jasno da je presumpcija nedužnosti važna te potvrđena u više presuda na Europskom sudu za ljudska prava. Negiranje toga nepopravljivo bi moglo naštetiti karijeri i osobnom životu okrivljenika”, rekao je odvjetnik Krsnik.

Tužiteljica smatra da raspravu ne treba zatvarati, no konačnu odluku donijet će sud.

Ivaniševića se tereti da je, od 2009. godine do rujna 2015. kad je uhićen, na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima pri čemu im je nanosio bol i patnju. Sumnja se da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa pasmine Rhodesian Ridgeback.

Psi su zadobili trajne tjelesne ozljede, a Ivanišević je kod njih pokušao razviti proces uvjetovanja tako što im po nekoliko dana nije davao hranu ni vodu nakon čega bi spolno općio s njima, a potom im ‘za nagradu’ davao hranu.

Uhvaćen je slučajno, u sklopu akcije otkrivanja pedofila tijekom koje su pronašli e-mail adresu koja je razmjenjivala poruke i fotografije spolnog općenja odraslih osoba sa psima.

Mail adresa je dovela do tvrtke na zagrebačkoj Knežiji u Ivanišenićevom. Pri pretrazi stana i ureda pronađeno je 111 CD-a i DVD-a punih spornih fotografija.

U isto vrijeme Ivanišević je sjedio u Vijeću za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije što dokazuju fotografije sa sjednice HBK-a na kojoj je sudjelovao i sisački biskup Vlado Košić.

Facebook Komentari