Zdravko Mamić izgubio živce i vikao sucu: Zar hoćete moju glavu na silu?

Nakon ispada u ponedjeljak Zdravko Mamić ipak je danas došao na nastavak suđenja na Županijskom sudu u Osijeku, javlja HRT.

Danas ispitani Mirko Barišić, predsjednik Dinama, rekao je kako je za izvlačenje novca iz Dinama glavnu riječ u transferima i prodaji Dinamovih igrača vodila Uprava kluba, a najčešće njezin bivši čelni čovjek Zdravko Mamić. Proslavljeni hrvatski sportaš Dragutin Šurbek, inače član Izvršnog odbora Dinama, u ispitivanju je rekao kako nije znao da je Dinamo davao pozajmice fizičkim i pravnim osobama, a nije mogao ništa reći ni o transferima Luke Modrića i Dejana Lovrena iz Dinama, odnosno o njihovu eventualnom pravu na dio odštete.

O svim transferima Barišića je, kako je sam rekao na sudu, uglavnom obavještavao Zdravko Mamić, pri čemu su mu bili predstavljeni razlozi transfera, a kada je bio zainteresiran, i njihovi iznosi. O transferima je izvještavao Izvršni odbor, jer se radilo o znatnim sredstvima koja su se evidentirala u poslovnim knjigama kluba. Barišić je u klub stigao 2000., kada je NK Dinamo bio u lošem stanju, a broni igrači nisu bili plaćeni pa je aneksima ugovora bilo regulirano da će biti plaćeni iz realiziranog transfera, što je poslije ukinuto, a aneksi su bili iznimke poput onog s Lukom Modrićem iz 2005. i Dejanom Lovrenom iz 2008.

Barišić je rekao kako s Modrićem i drugim igračima nije razgovarao o detaljima aneksa ugovora te da mu nije poznato u kojem je omjeru klub dijelio transferne odštete s Modrićem i Lovenom, samo da je Modriću plaćeno prema aneksu ugovora, no da ne zna kamo je taj novac dalje bio prosljeđivan i kako je Modrić tim novcem dalje raspolagao. Lovrenov dio odštete, dodao je, isplaćen je od iznosa koji je Dinamu uplatio francuski Lyon.

Na upit je li ga Mamić obavijestio da je takav aneks potpisan s igračem Eduardom da Silvom, rekao je da se ne sjeća, ali da je prije dolaska u Dinamo Zdravko Mamić imao sportsku agenciju preko koje se brinuo za igrače s kojima je imao zaključene ugovore, među kojima je bio i Eduardo da Silva.

Mamić: Hoćete li moju glavu na silu?

Nakon upita je su li anekse ugovora imali i igrači Ivan Bošnjak, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Alen Halilović, reagirao je Zdravko Mamić, rekavši da predstavnik Uskoka postavlja pet puta isto pitanje te da mora reagirati jer to ne čini nitko, uključujući i njegovu obranu. Mamić je upozoren da ne ometa raspravu te da će, ako nastavi remetiti rad suda upadicma, biti novčano kažnjen i do 50 tisuća kuna.

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar optuženi su da su klub oštetili za malo manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza, javlja HRT.

Facebook Komentari