Teška ruka u HNS-u: Vrdoljak izbacio četvero članova

Zbog odluke donesene mimo središnjice, predsjednik HNS-a PGŽ Marko Boras Mandić, zajedno s kolegama Tatjanom Smeraldo, Đaninom Sučićem i Vilimom Floridanom, koji su se našli na izbornoj listi sa SDP-om za Županijsku skupštinu, automatizmom prestaju biti članovi HNS-a.

‘Danima pozivamo na pristojnost i dostojanstvo u politici. A kad je riječ o PGŽ, pa evo moram reći da prevare nisu pristojne. HNS ne prodaje, ne trguje, ne oduzima i ne dodaje. Nekad HDZ i Saucha, a nekad Komadina i Marko Boras Mandić, a sve to nije lijepo’, rekao je Vrdoljak te najavio da će s predstavnicima podružnica koje su podržale Borasa Mandića prije nekoliko dana, razgovarati u miru nakon lokalnih izbora, piše Novi List.

Dodao je kako mu je žao zbog ovoga što se dogodilo u PGŽ-u., da naši birači ne znaju za koga glasati, to je nedostojno politike.

Regionalni čelnik Andrej Poropat objasnio je da je u koalicijskom sporazumu koji je bio potpisan sa SDP-om za županiju jasno pisalo da svaka stranka daje svoje kandidate.

“Mi smo se sporazuma držali, a Zlatko Komadina je odlučio odraditi posao za nas umjesto nas. To mi nismo mogli ni smjeli dozvoliti. Zlatko Komadina je taj koji je svojevoljno raskinuo koaliciju sa HNS-om’, rekao je Poropat.

Marko Boras Mandić kojoj je proglašen bivšim članom stranke za vrijeme konferencije sjedio je u prostoriji te uz grickalice gledao što se događa.

Vrdoljak je za Novi list ponovio da HNS ne namjerava podržati izbor HDZ-ovih ministara umjesto smijenjenih Mostovih, te također i da neće podržati ni manjinsku vladu HDZ-a.

‘Pitajte SDP zašto ne potpisuje, zajedno s Mostom, naš zahtjev za opoziv vlade. Pa zato jer nemaju kontrolu nad glasovima u vlastitom klubu zastupnika’, rekao je Vrdoljak.

Na pitanja o navodnom približavanju HNS-a HDZ-u rekao je kako se HNS 27 godina dosljedno bori protiv HDZ-a, dok ih Most, nakon doslovce 72 sata u oporbi i dvije koalicije s HDZ-om, optužuje da idu s njima.

‘Pa to nije viđeno’, rekao je Vrdoljak. Pozvao je Vladu da se ne bavi lokalnim kampanjama nego da riješi problem Agrokora i osigura likvidnost tvrtki, kojoj je opet smanjen rejting.

Facebook Komentari