Ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Kninu: Naši proizvodi su bolji i kvalitetniji od uvoznih

Šibenik.in

Uvoz ne možemo zabraniti ali možemo probuditi svijest kod nas samih da je hrvatski proizvod uvijek bolji i kvalitetniji od bilo kakvog proizvoda iz uvoza, istaknuo je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić jutros na Doručku s hrvatskih farmi održanom na Kninskoj tvrđavi.

Konzumacijom hrvatskog proizvoda štitimo našu proizvodnju a time i državu. Kad toga budemo svjesni onda će i trgovci nakon što padne potražnja za manje kvalitetnim uvoznim sirovinama morati uzimati sve više domaćih proizvoda, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi Šibensko-kninske županije, mlijeko i mliječni proizvodi, pršut, meso, jaja, med i kruh s oznakama kvalitete ‘s hrvatskih farmi’.

Proizvodi s hrvatskih farmi su dokazane kvalitete, svježi, dostupni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Doručku su prisustvovali i šibensko-kninski župan Goran Pauk i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Naši domaći proizvodi puno su više od namirnice. To je ovdje dio tradicijske baštine, kulture i općenito života. Proizvodnja i distribucija domaćih proizvoda krije ogroman gospodarski potencijal, posebno u turizmu.

Drago mi je istaknuti da su naši proizvođači danas sve bolje organizirani kroz udruge i klastere i vrlo uspješno distribuiraju svoje proizvode – rekao je župan Goran Pauk.

Pauk naglasio da Županija već godinama kroz program razvoja i unaprjeđenja potiče projekte zaštite autohtonih proizvoda, kao i ostale aktivnosti i ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo u cilju razvoja naših tradicionalnih djelatnosti i u cilju razvoja ruralnih dijelova naše županije, piše Šibenin.in.

Također, na jutrošnjem događanju predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda koje imaju za cilj istaknuti autentičnost i kvalitetu domaćih hrvatskih proizvoda i poboljšati njihovu distribuciju.

Facebook Komentari