Najnovije

Milardović: Agrokor kao Lex Glembay iz Zmijavaca

Prije 11 godina kada je napisao Političke stranke u doba tranzicije i globalizacije politolog Anđelko Milardović već tada je upozorio te pozvao na promjenu političkog sustava koji, izveden iz postojećeg političkog zakonodavstva po projektu mišolovke ne služi ljudima već političkoj oligariji.

Kao gost u studiju HRT4, Milardović je ponovio kako odavno zagovara promjenu političkog zakonodavstva te novi politički sustav koji bi u konačnici podigao povjerenje građana u sustav.

Osvrnuvši se na obilježavanje Dana Europe, Milardović je rekao kako Hrvatska jest dio europskog kulturnog civilizacijskog kruga, no upozorava da se tako međutim ne ponašamo: No, mi se našim postupcima vodimo kao da nismo dio Europske unije, od individualnog, grupnog te političkog ponašanja.

Najveća dobit EU je civilizacijska dobit, tvrdi Milardović, koja se odnosi na zakone i sustav vrijednosti, jer zakon ne poznaje pojedinačnosti, rekao je Milardović te kao primjer naveo Agrokor u metafori Lex Glembaj iz Zmijevaca, koja zorno prikazuje specifične posebnosti u kojoj se spašava pojedinac, obitelj i korporacija čiji je vlasnik svoje životno djelo iskrcao pred ni više ni manje nego pred Vladu Republike

Facebook Komentari