Lošinj: Turistički biser Jadrana ima razloga za slavlje, obilježava veliki jubilej

Otok Lošinj obilježava veliki jubilej – 130 godina Turističkog ureda, 125 zdravstvenog turizma i 70 godina Jadranke, pete najveće hotelske kuće u Hrvatskoj. Važne obljetnice odraz su, ne samo tradicije već i turističke vrijendosti otoka vitalnosti.

Neki su mještani, poput velike obitelji Bujar iz makedonskog Tetova na Lošinj stigli kada na otoku još niti asfalta nije bilo. Zbog žurbe za novcem, kaže ova obitelj, nestalo je romantike.

Mnogima se ne sviđa luksuz kojim je krenuo Lošinj, prije desetak godina. Ministar turizma Gari Cappelli koji je svoj zanat kalio na ovom otoku, zna kako stvari stoje.

Vidjeli smo da moramo ići s 5 zvjezdica jer hoteli s 4, 5 zvjezdica su, vidjelo se prošle godine, popunjeniji od svih ostalih kapaciteta, rekao je Cappelli.

Moramo paziti, ne smijemo Lošinj prekapacitirati, ako vi idete putem da budemo klasični, poput Španjolske primjerice, to je po meni uništenje, ne samo turizma već i sredine u kojoj živite, tvrdi Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke.

Po tjelesnu i duhovnu inpiraciju na Lošinj je, još kao igrač Prigorja iz Markuševca, dolazio i Ante Čačić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Facebook Komentari