Hod za život 20. svibnja u Zagrebu i Splitu

Mirna povorka za promicanje života od začeća do smrti “Hod za život” ove godine će se održati 20. svibnja u Zagrebu, te po prvi put u Splitu, a organizatori očekuju još veći interes građana nego lani kada je Zagrebom, po njihovoj procjeni, hodalo 15.000 sudionika.

Riječ o miroljubivom hodu građana uz znak potpore svakom djetetu, nerođenom, rođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji, rekla je članica Građanske inicijative “Hod za život” Hajdi Begović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena organizacija ovogodišnjih mirnih prosvjeda.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet za sva ostala ljudska prava, poručuju članice Inicijative “Hod za život” te pozivaju sve zainteresirane građane da im se priključe uz organizirani autobusni prijevoz.

Kristina Bakula pritom je istaknula da će se hodati za “ono što je najdragocjenije – za život, obitelj i našu domovinu Hrvatsku”. No, članice inicijative odbile su se eksplicitno izjasnite jesu li za zabranu pobačaja, uz objašnjenje da nije riječ o zakonodavnoj inicijativi, već podršci majkama i informiranju javnost da već 18. dan od začeća počinje kucati djetetovo srce. Odbacile su i mogućnost incidenata uz primjedbu kako ne znaju “tko bi pravio incidente protiv života, obitelji i Hrvatske”,

Veliku pozornost javnosti prošle je godine izazvalo sudjelovanje u povorci Sanje Orešković, supruge tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića, no organizatori nisu otkrili hoće li i ove godine dovesti neke javne osobe. Poručuju samo da pozivaju sve ljude dobre volje da im se priključe.

Facebook Komentari