Hasanbegović otkrio hoće li rušiti Plenkovića u Saboru

U samo dvije godine otkako je ušao u HDZ i visoku politiku dr. Zlatko Hasanbegović uspio je postati ikona desnice u Hrvatskoj. Tako misli on i njegovi suradnici. Hoće li na kraju biti samo još jedna politička zvijezda padalica, saznat će se vrlo brzo.

U razgovoru za Globus Zlatko Hasanbegović odgovara Milijanu Brkiću da na toj sjednici Predsjedništva nije bilo smisla otvarati raspravu o odluci koja je već bila donesena.

“Sjednica Predsjedništva HDZ-a održana je kada je razlaz s Mostom već bio gotov. Plenković o tome nikoga nije obavijestio. Svoju odluku držao je u tajnosti. Razlaz s Mostom je bio potpun i bilo je bespredmetno o tome raspravljati”, kaže Hasanbegović.

Izvjesno je da će narednih dana doći do popuštanja tenzija između vrha HDZ-a i odmetnutog bivšeg ministra kulture. Na pitanje hoće li doći do sastanka i razgovora s premijerom koji je Andrej Plenković ovih dana najavljivao, Hasanbegović kaže: “Idem na sastanak sa svakim tko me pozove pa ću tako razgovarati i s Plenkovićem. U Saboru se neću pridružiti ni dosadašnjoj oporbi ni Mostu. Ne želim na sebe preuzeti odgovornost za pad Vlade i za nove izbore. A o novoj parlamentarnoj većini izjasnit ću se kada vidim tko će u njoj biti i tko su partneri.”

Hasanbegović kaže da još nije donio odluku o tome hoće li osnivati novu političku platformu ili će pratiti i čekati razvoj situacije u HDZ-u. Veliku koaliciju sigurno neće čekati skrštenih ruku jer za njega u njoj neće biti mjesta, piše Globus.

Facebook Komentari